HTML

Rovatok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

VPG Könyvtár

Veres Péter Gimnázium Könyvtárának blogja

Linkblog

Friss topikok

Frank Éva, az Arany Tanár – második forduló

2012.04.20. 17:28 Onkie

„Amikor irodalmat tanul az ember, akkor… az nem azt jelenti, hogy a füzetbe leírt szavakat meg kell tanulni – félreértés ne essék. Mit jelent az irodalom – tantárgy – tanulása? Kinek mit jelent? Neked mit jelent…?”

A fenti sorok sokak számára ismerősen csenghetnek – főleg az előző videó után. Nagy meglepetésünkre azonban a második forduló fő témájának ezt a kérdést választotta a zsűri: „Mit jelent az irodalom?”. Így adta magát, hogy a következő kisfilmnek az adott jelenet legyen a nyitóképe. A folytatásra azonban nem volt ötletünk.

A kiírásban az is szerepelt, hogy „mozgassunk meg minél több embert”, ami nem kis fejtörést okozott. Hosszas tanácskozás után arra jutottunk, hogy alsóbb osztályok bevonásával illusztrációkat készítünk (illetve készíttetünk) különböző idézetekhez. Ehhez kitűnő alkalmat biztosítottak volna az intenzív hét projektórái. Ám mire megegyeztünk az ötletben, már minden osztálynak megvolt a feladata ezekre az alkalmakra…

Épp kezdtünk elkeseredni, amikor az „ölünkbe pottyant” a megoldás: Cséfalvay és Téglássy tanárnő (akiknek ezúton is köszönjük a segítséget) felajánlották szaktárgyi óráikat az ötödik b osztállyal (aminek szintén Frank Éva tartja a magyarórákat), így csapatunk munkái ezekkel a rajzokkal egészültek ki.

Az alkotásokat a kezünkben tartva elégedetten dőltünk hátra – ez azonban hiba volt. A java még csak ezután következett. A képek digitalizálása után ki kellett találni a sorrendjüket, elvégezni a szükséges dokumentációkat, és persze összeszerkeszteni és megvágni a videót.

A pályamunka ez alkalommal is az utolsó pillanatban készült el, de azt hiszem, megérte a befektetett energiát. Annál is inkább, mert bejutottunk az utolsó, döntő fordulóba vele.

 

A képek alkotóinak és az ábrázolt idézetek listáját ide kattintva lehet megtekinteni. 

A videó második felében a háttérzenét Szaszkó Judit biztosította. A mai kérdés ehhez kapcsolódik: „Milyen hangszer hallható a kisfilm 2 perc 22. másodpercétől?”

2 komment

Címkék: érdekes játék film videó irodalom verseny hét pályázat rajz vetélkedő frank idézet tanár életrajz könyvtár érdekességek arany események intenzív éva

A bejegyzés trackback címe:

https://vpgkt.blog.hu/api/trackback/id/tr84463362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kri 2012.04.22. 20:39:11

A megfejtéseket - névvel ellátva - a könyvtárban lévő dobozba dobjátok! :)

Dhor · http://dhor16.gportal.hu 2012.04.28. 18:27:03

Nagyon tetszenek a filmek! Látszik, hogy komoly és szívből jövő munka! Sok sikert:)
süti beállítások módosítása